0

Dobrodošli

Spoznajte Barbi in Pikarije.

Učimo se vse življenje.

Barbi, zaenkrat sem pogledala en modul (spoznavni razvoj dojenčka 0-3 mesece). TOP! Profesionalno narejeno, vsaka trditev podkrepljena z raziskavo predstavljeno na zelo poljuden način, vse ponazoritve so mi zelo olajšale razumevanje povedanega (npr. lanterna vs. ročna svetilka), odlična ideja je bila dodajanje ključnih besed/pojmov ob povedanem in še bi lahko naštevala. Da ne govorim kako je vse estetsko dovršeno!
Hvala ti, na ta način bom lahko nečaka bistveno bolje razumela. Sigurno ti je tudi on hvaležen.

Lara

Nad Pikarijami sem navdušena. Sama sem vzgojiteljica predšolskih otrok in bodoča mamica. Znanje o zgodnjem otroštvu sem z njimi ponovila in poglobila. Zraven pa sem dobila izvrstne ideje za aktivnosti, ki mi bodo sigurno prišle prav. S Pikarijami bom lažje razumela določena stanja in odzive dojenčka. Tako, da… Barbi bravo in le tako naprej. Hvala, da si Pikarije delila tudi z menoj.

Maruša

Zelo nama je bil všeč način podajanja znanja. Nisva strokovnjaka na področju razvoja otrok ali psihologije, pa sva vse razumela, ker je bilo vse razloženo na preprostih primerih. Všeč nama je bilo, da je bilo jasno razvidno strokovno ozadje, ki je v resnici bistveno, ker ne gre za neke modrosti starih tet in babic ampak za znanstveno podprta dejstva.

Nina
NAKUP PIKARIJ

Ob nakupu spletnega programa Pikarije prejmete:

PDF izročke za lažje sledenje programa

PDF materiale za aktivnosti
(barvni krogi, kontrastne kartice, fotografije živali)

Vstop v zaprto Facebook skupino Pikarije

E-knjigo z idejami za vodne aktivnosti za dojenčke

7 primerov pesmi za zavedanje lastnega telesa s prikazom dramatizacije

Popotnica za prihodnost.

Več kot 400 min video vsebin na temo razvoja otroka.

NAKUP PIKARIJ

Vsebina Pikarij

Pikarije niso vzgojni nasveti, niso metode niti recepti. Pikarije so spletni program, kjer boste našli vse odgovore na vaša vprašanja. Ti vam bodo pomagali polno razumeti vašega dojenčka – njegove potrebe, vedenje, stiske … kaj razmišlja, kaj razume in česa ne razume.

SPLOŠNO

O genetiki, obdobjih …

ČUTILA

O čutilih, odzivih, …

Moj dojenček: 0-3 mesece

Moj dojenček: 3-6 mesecev

Moj dojenček: 6-9 mesecev

Moj dojenček: 9-12 mesecev

Ideje za aktivnosti

Kaj sploh so Pikarije?

Pikarije niso strokovno predavanje, saj so vsebine pripravljene na način, da so polno razumljive vsem, ki nimajo predznanja s področja razvojne psihologije, pedagogike, medicine,…

Naložba v razvoj.

Vaš in malčkov.

NAKUP PIKARIJ

Nad Pikarijami sem navdušena. Sama sem vzgojiteljica predšolskih otrok in bodoča mamica. Znanje o zgodnjem otroštvu sem z njimi ponovila in poglobila. Zraven pa sem dobila izvrstne ideje za aktivnosti, ki mi bodo sigurno prišle prav. S pikarijami bom lažje razumela določena stanja in odzive dojenčka. Tako da Barbi bravo in le tako naprej. Hvala, da si Pikarije delila tudi z menoj.

M.V.

To je to! Simpl razloženo, domačnost, strokovnost in vse lepo zajeto v kratke videe.

N.Č.

Odlično posredno gradivo, podkrepljeno s primeri in različnimi raziskavami. Kljub temu, da sem diplomirana vzgojiteljica, si me skozi Pikarije ponovno spomnila na določene pomembne vidike otrokovega razvoja, ki sem jih že pozabila, hkrati pa sem nekoliko osvežila svoje znanje o otrokovem razvoju v prvem letu življenje. Poleg tega sem ravno pred porodom in mi je ogled pikarij v pravem trenutku dal nekoliko nov in drugačen v pogled na to, kako vse lahko spodbujam otrokov razvoj od samega začetka in naprej. Še enkrat hvala ti.

K.L.

Kar sem do sedaj uspela pogledati, mi je bilo zelo všeč. Sama sem specializantka pediatrije in zametki tega, kar govorite, so mi znani, nikoli pa se nisem v razvoj otroka tako poglabljala, kot ste se poglobili vi. Hvaležna sem Vam za vse podane informacije:).

T.B.
O MENI

Prelep pozdrav!

BARBARA ZAVRŠNIK

Sem Barbi,
no uradno Barbara

Barbara postanem le, ko je od mene pričakovana izjemna resnost. In v Pikarijah boste spoznali obe.

Novičnik je namenjen Pikarijam, koristnim informacijam in idejam

Nastavitve
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Domnevamo, da se s tem strinjate, vendar se lahko odjavite, če želite. Če uporabljate brskalni, lahko v njegovih nastavitvah omejite, blokirate ali odstranite piškotke. Na spletni strani se lahko pojavi tudi vsebina zunanjih spletnih strani. Za popolno informacijo o tem katere piškotke uporabljamo, kako jih zbiramo in obdelujemo prosim poglejte našo stran Splošni pogoji
Youtube
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Vimeo
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Google Maps
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Spotify
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Sound Cloud
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Pregled košarice