0

Prelep pozdrav!

Sem Barbi – no, uradno Barbara, vendar se me okrajšava drži že dolgo let in priznam, da Barbara postanem le, ko je od mene pričakovana izjemna resnost.

Javnost pa me pozna kot Barbi in ravno tu je začela nastajati zgodba, ki je pripeljala do Pikarij.

Preden je v moje naročje prišla deklica Pika, ki je bila povod za vse skupaj, sem vestno obiskovala Pedagoško fakulteto v Ljubljani in nabirala znanje na programu Specialna in rehabilitacijska pedagogika. Znanje sem v prakso vrsto let prenašala na gorenjski osnovni šoli s prilagojenim programom, kjer sem v posebnem programu VIZ delala kot varuh in specialni pedagog. Poleg omenjenih virov znanja pa sem se posluževala tudi dodatnih izobraževanj s področja MNRI, Brain Gym in ABA.

Tekom pridobivanja vseh tej znanj in izkušenj pa so se mi vedno porajala dodatna vprašanja, na katere odgovore sem iskala s samostojnim študijem strokovne literature s področja razvojne psihologije, specialne pedagogike, didaktike, nevroznanosti in vzgojnih pristopov.

Po rojstvu Pike sem na svoj Instagram profil občasno objavila kakšno idejo za aktivnost z dojenčki in to rada podprla s strokovnimi argumenti. Moji sledilci so za te vsebine pokazali veliko zanimanje, zato sem bila še toliko bolj motivirana, da s tem nadaljujem. Po slabem letu, pa se je rodila ideja, da bi to znanje poskusila strniti v neko celoto in rodile so se Pikarije.

Pikarije so bile prvotno mišljenje kot dogodek, ki bi poleg teorije temeljil tudi na praktičnih delavnicah, vendar nam je izvedbo dogodka prekrižala epidemija Covid-19. Tako se mi je ponudila možnost, da vsebine preselim na splet in ustvarim spletni tečaj. Tekom karantene sem vsebine še poglobila in nastal je obsežen spletni program na temo razvoja dojenčka v 1. letu življenja.

Odkar je pred dobrim letom dni izšel spletni program Pikarije 1: dojenček si ga je odlegalo že več kot 1500 staršev. Glede na fenomenalne odzive, ki so presegli popolnoma vsa pričakovanja pa sem se odločila, da ponudim še več, odprem še ena vrata in ustvarim program Pikarije 2: malček. 

In tako se je začela zgodba: Pikarije, ki pa zagotovo še ni zaključena.

Nastavitve
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Domnevamo, da se s tem strinjate, vendar se lahko odjavite, če želite. Če uporabljate brskalni, lahko v njegovih nastavitvah omejite, blokirate ali odstranite piškotke. Na spletni strani se lahko pojavi tudi vsebina zunanjih spletnih strani. Za popolno informacijo o tem katere piškotke uporabljamo, kako jih zbiramo in obdelujemo prosim poglejte našo stran Splošni pogoji
Youtube
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Vimeo
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Google Maps
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Spotify
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Sound Cloud
Strinjam se da se prikazuje vsebina vseh prisotnih na tej spletni strani.
Pregled košarice